Malzemeler:
1 kg. şeftali (orta sertlikte)
10-12 yemek kaşığı tozşeker (2 su bardağı)
1/2 limonun suyu
Şeftalileri elma dilimi kesip derin bir tencereye aldım, üzerlerine tozşekeri serptim. Tencerenin kapağını kapatıp şeftalilerin sulanması için 3-4 saat bekledim (benim şeftalilerim bu süre sonunda sulanmışlardı, yoksa daha fazla bekletmem gerekebilirdi). Tencereyi kısık ateşe alıp arada karıştırıp köpüklerini alarak şeftalileri yaklaşık 20 dk. pişirdim. Son olarak limon suyunu da ekleyip 1-2 dk. daha kaynattım. Soğuduktan sonra reçeli kanavoza aldım.
Not: Şeker miktarını meyvanın tadını bastırmasın diye az tuttum. Tadını daha çok alabilmek için de şeftalileri elma dilimi kestim. Reçelin açık renkli olmasını istediğim için de kararmasına izin vermeden limon suyunu döktükten sonra fazla kaynatmadım..
Afiyet olsun!
Yorum Gönder