
Malzemeler (4 kişilik)
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 2 adet büyük kabak
- 3 adet domates
- 5 diş sarımsak (tazesi çıkmış ben onu kullandım)
- dereotu (ben kullanmadım)
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- tuz,kırmızıbiber, karabiber
Soğanları soyudm ikiye böldüm sonra piyazlık doğradım teflon tencerenin dibine dizdim, kabakları yıkayıp boyundan ikiye böldüm yarım ay şeklinde doğradım soğanların üzerine dizdim, sarımsakları kabağın üzerine en üstede kabukları soyulmuş yarım ay doğranmış domatesleri dizdim tuz, kırmızıbiber ve karabiberi döküp sıvı yağı gezdirdim, kısık ateşte kabaklar pişene kadar pişirdim. Yoğurt ve dereotu ile servis yapabilirsiniz.
Yorum Gönder