Bayan bolera yapılışı

20 Temmuz 2009 Pazartesi0 yorum


Renk : 208 Beyaz (5 yumak)
Şiş no : 6.5
Örgü şekli : Düz örgü ARKA :
58 ilmek başlanacak. 3 sıra haroşa yapıldıktan sonra düz örgüye geçilecek. Haroşa üzerinde 6 sıra örüldükten sonra yanlardan 2 ilmek içeriden her 6 sırada bir dört kere 1’er artış yapılarak 66 ilmeğe ulaşılacak. Haroşa üzeri 28 sıra olduğunda örgüye 3 sıra haroşa, 5 sıra düz olarak devam edilecek. Beden boyu 15 cm’de kol evi oyuğu için yanlardan bir kere 3, bir kere 2, bir kere 1 ilmek kesilip örgüye devam edilecek. Beden boyu 35 cm’de omuzlar bir kere 7 ve bir kere 8 ilmek olarak kesilirken aynı anda arka yaka ortasından 12 ilmek, yanlardan bir kere 6’şar ilmek kesilip arka parça bitirilecek.
SOL ÖN PARÇA :
30 ilmek başlanacak. 3 sıra haroşa yapıldıktan sonra düz örgüye geçilirken ön yaka kenarında 2 ilmek haroşa olarak yukarı doğru çıkarken, bu arada haroşa üzerinde yan taraftan her 6 sırada bir dört kere 1’er ilmek artış yapılacak. Son artış yapılırken cep için 10 ilmek örülüp 12 ilmek kesilerek, kalan ilmekler örülecek. Bu arada 14 ilmekten 26 sıra cep içi örülüp şişte bekletilecek. 12 ilmeğin kesildiği sıranın tersinde düze gelinirken şişte bekletilen cep içi baştaki ve sondaki 1’er ilmek kesilerek ve diğer ilmeklerin arasına yerleştirilip örülerek cep oyuğu oluşturulacak. Haroşa üzerinde 28 sıra örüldükten sonra örgüye 3 sıra haroşa, 5 sıra düz örgü şeklinde devam edilecek. Beden boyu 15 cm’de kol evi oyuğu için yandan bir kere 3, bir kere 2, bir kere 1 ilmek kesilip örgüye beden boyu 22 cm olana kadar devam edilecek. Bu parça şiş üzerinde , sağ parça da aynı yüksekliğe gelinceye kadar bekletilecek.
SAĞ ÖN PARÇA :
Sağ ön parça da 30 ilmek başlanacak, 3 sıra haroşadan sonra düz örgüye geçilirken ön yaka kenarında 2 ilmek haroşa olarak yukarı doğru çıkarken bu arada her 6 sırada bir dört kere 1’er ilmek artış yapılacak. Haroşa üzerinde 28 sıra düz örüldükten sonra örgüye 3 sıra haroşa 5 sıra düz örgü olarak devam edilirken, beden boyu 15 cm’de kol evi kesimleri yapılacak. Her iki ön parça da 22 cm’e ulaştığında iki ön parça birleştirilerek örgüye tek parça halinde devam edilecek. Beden boyu 34 cm’de ön yaka oyuntusu için ortadan 10 ilmek, yanlardan bir kere 3, bir kere 2, iki kere 1 ilmek kesilirken, bu arada yaka içindeki 1’li kesimlerde omuz kesimlerine başlanıp omuzlar bir kere 7, bir kere 8 ilmek olarak kesilip bitirilecek.
KOL :
36 ilmek başlanacak. 3 sıra haroşa yapıldıktan sonra, 5 sıra düz 3 sıra haroşa şeklinde örgüye devam edilirken, bu arada her 20 sırada bir yanlardan dört kere 1’er ilmek artış yapılacak ve kol 44 ilmek olacak. Kol boyu 43 cm’e ulaştığında kol üst kesimlerine başlanacak. Kesimler iki kere 2, bir kere 1, her 4 sırada bir, beş kere üst üste iki kere 1, her 4 sırada bir, iki kere 1 ilmek olarak yapılıp tepede kalan 10 ilmek de düz olarak kesilerek kol bitirilecek.
YAKA :
81 ilmek başlanacak. 3 düz 3 ters lastik olarak 14 cm örülüp ilmekler kazağın yaka etrafına dikilecek.
CEP ÜZERİNE YAPILAN ÇİÇEK :
6 zincir çekilip halka haline getirilecek. Halkaya batılıp üçer zincir çekilerek 6 adet delik oluşturulacak. Her bir deliğin içine 7’şer dolgu yapılarak yaprak şekli verilecek. Bu işlem üç kere tekrarlanarak çiçek oluşturulacak.

Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger