Günay'dan Alperenlere "zavallıların saçma girişimi"

12 Temmuz 2009 Pazar0 yorum


"BBP'nin herzaman arkasında olduğu AKP Alperen Ocaklılara ZAVALLI dedi.Bakalım Alperen Ocakları ve BBP herzaman arka çıktıkları AKP'li Ertuğrul Günaya ne cevap verecek"

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İdil Biret konserinde çıkan olaylarla ilgili olarak konuştu.
Topkapı Sarayı'nda dün dünyaca ünlü sanatçı İdil Biret'in verdiği konseri basan Alperen Ocakları'na Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'dan sert tepki geldi. Günay olayı "zavallıların saçma girişimi" olarak değerlendirdi. Günay, NTV'ye yaptığı açıklamada da, "Türkiye'yi böyle ilkel yaratıkların yönlendirmesine müsaade etmeyiz" dedi.

AKP Isparta İl Kongresi'ne katılmak için Isparta'ya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, gazetecilerin sorusu üzerine, dün gece, dünyaca ünlü piyanist İdil Biret'in şarap firması sponsorluğunda Topkapı Sarayı'ndaki konserinin protesto edilmesi ve sanatçının afişlerinin yakılmasıyla ilgili sert konuştu. “Türkiye'yi geriye götürmek isteyen zavallıların bu tür saçma girişimlerine kimse müsaade etmeyecektir” diyen Bakan Günay, şunları söyledi: “Basından gördüğüm kadarıyla üzüntü verici bir davranış. Herhangi bir kurumsal kimlik altında böyle saçma bir davranışı kimsenin sergileyebileceğini düşünmüyorum. Oradaki topluluğun ne olduğu hakkında emniyetimiz gereken incelemeleri yapıyor. Türkiye'nin çağdaşlık yolundaki gelişmelerini, ilerlemelerini böyle kasıtlı biçimde engellemeye çalışanlara Türkiye Cumhuriyeti'nin hiçbir makamı hoşgörü göstermeyecektir. Bunu herkesin bilmesini isterim.”

Konuyla ilgili İdil Biret'le görüşeceğini belirten Bakan Günay, “Dün akşam İdil Hanım veya izleyicilere karşı fiili bir olay olmadı. Ama sevimsiz bir girişim vardı. Yakından takip ettim. Telafisi imkansız bir noktaya gelmedik. Fakat böyle bir girişime kalkışılması fevkalade yakışıksızdır. İstanbul Avrupa kültür başkenti olmaya çalışıyor. Türkiye'yi geriye götürmek isteyen zavallıların bu tür saçma girişimlerine kimse müsaade etmeyecktir” diye konuştu.

http://www.ringhaber.com/haber-Alperen-ocaklarini-elestirdi-5429/


Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger