Güneşin rengini teninize taşıyın

15 Temmuz 2009 Çarşamba0 yorum

Güneşin rengini teninize taşıyın

Tek adımda güneşin altın rengini teninize taşıyan kozmetikler kolayca pırıltılı bir bronzluk sağlıyor
Bronz tenin güzelliği tartışılmaz. Hele ki güneşlendikten sonraki birkça gün cildimiz nasıl da sağlıklı ve parlak görünüyor. Aslında birbiriyle o kadar tezat ve çelişkili iki kelimeden bahsediyoruz ki... Bronz ten bizi görünürde sağlıklı gösterse de, aslında sağlık konusunda hasar almış bir tenin göstergesi koyu renk. Güneşin zararlı ışınlarından korunmada güneş koruyucu ürünlerin faydası büyük. Ayrıca güneşsiz bronzluk sağlayan yüzlerce çeşit her keseye uygun kozmetik var.

BRONZ MAKYAJ
Bronz tenin moda olması ve kar beyaz tenli kadınların yerini altın tenlilerin almasıyla ilk güneş kremi 1935 yılında Ambre Solaire tarafından üretilmiş. Bu kremin formülünde hindistancevizi ve zeytinyağı vazelin varmış. 1979 yılında Helena Rubinstein altın renkli ve hızlı bronzluk sağlayan ürünü piyasaya sunmuş. 1993 yılında Shiseido bronzluk veren kompakt pudrasıyla devrim yaratmış. Böylece kadınlar hızlı, zarar görmeden, bronz bir tene sahip olmuş.

PÜF NOKTALARI
Her konuda olduğu gibi bronz makyajda da bazı püf noktalar var. Aksi halde doğal bir bronzluk yerine leke leke bir tenle baş başa kalabilirsiniz. Öncelikle cildinizi bronz makyaj için iyice hazırlayın. Hazırlığın ilk adımı peeling. Ölü hücrelerden arındıktan sonra hızlı bronzlaştırıcınızın daha uzun süre dayanmasını sağlayabilirsiniz. Otobronzan ürününüzü temiz ve kuru cilt üzerine, avuç içinizle geniş daireler halinde sürün.

ALTIN TEN
Bronzlaştırıcı fondöten ve pudrayı uygularken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta makyajın aydınlık bir yerde yeterli ışık altında yapılması. Aksi halde aşırıya kaçabilirsiniz. Tüm makyözler parlatıcı içeren farların bronz tene yakıştığı konusunda hemfikirler. Sezonun rengi su yeşili ve turkuaz farlarla gözlerinize çarpıcı bir bakış kazandırmanız mümkün.

VÜCUDUNUZU UNUTMAYIN
Kısa bir zaman öncesine kadar bronzlaşmak için iki seçeneğimiz vardı: ya solaryuma girmek ya da güneşlenmek. Şimdi vücut için özel fondötenler pudralar renkli spreyler var. Özellikle renkli spreyler muhteşem bronz bir vücuda sahip olmanızı sağlıyor.
HANDE ÖVÜNÇ

Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger