hasanpaşa köftesi

25 Temmuz 2009 Cumartesi0 yorum


Hasan Paşa Köftesi
Malzemeler:
Köfte malzemeleri:
500 gr kıyma
1 baş iri kuru soğan
½ demet maydanoz
1 yumurta
2 dilim bayat ekmek içi
İstediğiniz baharatları ya da .Köfte baharatı koyabilirsiniz
TuzHavuç,bezelye, mantar(Hazır konservede kullanabilirsiniz)
5-6 adet mantar

Püre malzemeleri:
5-6 patates
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yumurta
Yarım su bardağı süt
Tuz
Kaşar peyniri rendesi
(Hazır paket pürede kullanabilirsiniz)

Salçalı su :1 yemek kaşığı domates salçası -1 su bardağı su
Hazırlanması:

1. Püre için patatesleri soyup, haşlayın. Püre makinesinden geçirin. Tencerede tereyağını eritin, patatesleri ekleyin.Yumurtayı süt ile karıştırın, sonra karıştırarak püreye ekleyin, en son tuzunu ve kaşar peyniri rendesini koyarak karıştırın.

2)Bezelye ve küp küp doğranmış havucu az suyla suyu bitene kadar haşlayın. Mantarı dörde bölerek ilave edin. Mantar suyunu salar biraz da onun suyuyla bezelye ve havuç pişer. (Hazır satılan karışımı da kullanabilirsiniz)

2. Köfte malzemelerini karıştırın. Cevizden büyük parçalar koparıp ortası çukur köfteler yapın.(Bardağın içine koyarak da şekil verebilirsiniz.) Köfteleri yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine içi kurumasın diye 1 çay kaşığı sıvıyağ gezdirin. 200C fırında 15 dakika pişirin. (çok pişirirseniz kuru olur)

3. Fırından köfteleri çıkarınca çukurlara haşlanan sebzelerinizi doldurun, 1 yemek kaşığı salçayı suda ezip köftelerin içine gezdirin. Dilimlenmiş kaşar peyniri yerleştirin, onun üzerine püreyi pasta torbasına koyarak şekilli olarak sıkın. Kalan salçaları pürenin üzerine dökün, tekrar fırına koyup pürelerin üzeri pembeleşene kadar pişirin.

Not: Hasan paşa köftesi sadece püre ile yapılıyor. Ben içindekilerini ekledim.

http://www.hobiblog.com/hasan-pasa-koftesi/#more-33

Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger