İçli köfte tarifi

19 Temmuz 2009 Pazar0 yorum





MALZEMELER

Dış Malzemesi

1/2kilo ince bulgur

1/2 kilo orta boy bulgur

1/2 kilo yağsız sinirsiz kıyma

2 avuç un

2 yemek kaşığı biber salçası

Pulbibier ,tuz , kimyon

İç Malzemesi

1 kilo yağlı kıyma

5 adet kuru soğan

150 gram iri çekilmiş ceviz

1,5 paket margarin

Tuz ,karabiber, nane, pulbiber, kimyon

1/2 demet maydonoz

YAPILIŞI

Dışının Hazırlanması

Bulgur soğuk suyla kısır gibi az suyla ıslatılır, yarım saat bekler ilk önce salça

ve baharatlarla bulgur yoğrulur sonra et ilave edilip eller soğuk su ile ıslatılıp

sakız gibi olana kadar yoğrulur, 2 avuç un ilave edilip tekrar yoğrulur.

İçinin Hazırlanması

Soğanlar küçük doğranır süzgeçte yıkanır eritilmiş yağda soğanlar kavrulur kıy-

ma ilave edilir iyice kavrulur tuz, karabiber, pulbiber, kimyon, nane ilave edilir,

ateşten alınır maydonozu cevizi katılır soğutulup buzlukta donması beklenir.

Hazırlanması

Yoğurduğumuz bulgurlu , etli hamurdan yumurta kadar kopartılıp çok ince açılır

malzemesi konulup kapatılır kaynayan tuzlu ve az limon sıkılmış suda 5 dakika

haşlanır.

NOT: İstenirse yağda kızartılır.

Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger