Malzemeler:
- 1 litre sut
- 8 corba k. irmik
- 1su b. toz seker
- 1 corba k.nisasta
- 1 kase kuru kayisi
- 1 limon kabugu rendesi
Üzeri icin:
- 2 su b.kayisi suyu
- 1 corba k.nisasta
Yapilisi:
- İrmik tatlisi icin sutu tencereye alin. Üzerine toz seker, irmik, nisasta ve limon kabugu rendesini ekleyerek cirparak pisirin. Diger tarafta daha onceden sicak suda bekletilmi kuru kayisilari kup dograyin.
- En son kaynamaya baslayinca uzerine kayisilari da ilave edin. 1-2 dk. beraber kaynattiktan sonra sıcakken direkt olarak istediginiz bir kaliba ya da pasta cemberine dokun.
- Üzeri icin kayisi suyunu ve nisastayi minik bir tencereye alarak cirparak pisirin.
- Pisen sosu ilk sicakligi cikinca irmik tatlisinin uzerine dokun.İlk sicakligi cikinca krem santi ile susledikten sonra buzdolabina alarak birkac saat bekletin.Sonra cikartip limonata esligi ile afiyetle mideye indirin
Yorum Gönder