Kayısılı irmik tatlısı

30 Temmuz 2009 Perşembe0 yorum

Malzemeler:

  • 1 litre sut
  • 8 corba k. irmik
  • 1su b. toz seker
  • 1 corba k.nisasta
  • 1 kase kuru kayisi
  • 1 limon kabugu rendesi

Üzeri icin:

  • 2 su b.kayisi suyu
  • 1 corba k.nisasta

Yapilisi:

  1. İrmik tatlisi icin sutu tencereye alin. Üzerine toz seker, irmik, nisasta ve limon kabugu rendesini ekleyerek cirparak pisirin. Diger tarafta daha onceden sicak suda bekletilmi kuru kayisilari kup dograyin.
  2. En son kaynamaya baslayinca uzerine kayisilari da ilave edin. 1-2 dk. beraber kaynattiktan sonra sıcakken direkt olarak istediginiz bir kaliba ya da pasta cemberine dokun.
  3. Üzeri icin kayisi suyunu ve nisastayi minik bir tencereye alarak cirparak pisirin.
  4. Pisen sosu ilk sicakligi cikinca irmik tatlisinin uzerine dokun.İlk sicakligi cikinca krem santi ile susledikten sonra buzdolabina alarak birkac saat bekletin.Sonra cikartip limonata esligi ile afiyetle mideye indirin
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger