Kısır tarifi-Kısır nasıl yapılır?

19 Temmuz 2009 Pazar0 yorum

MALZEMELER..:
5 çay bardağı kısırlık bulgur
5,6 baş yeşil soğan
1 demet maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
nar ekşisi
pul biber,karabiber,beş türlü
nane,reyhan(hepsinden 1 tatlı kaşığı)
yarım su bardağı sıvı yağ
YAPILIŞI..:
Kısırlık bulgurumuzu derin bir kaba alıp üzerini kaplayacak kadar kaynamış su ilave edip üzerini örtüyoruz yaklaşık 10 dakika yumuşamasını bekliyoruz.Bu arada yeşil soğan ve maydanozu ince ince doğruyoruz.yumuşayan kısırlığa salcasını ve baharatlarını ilave edip
biraz yoğuruyoruz hemen ardından yeşillikleri ilave edip iyice karıştırıyoruz nar ekşisi ve yağıda ilave edip söğüş doğranmış domates,salatalıkla servis yapıyoruz,arkadaşlarda toplanınca kısır yapmak çok zevkli oluyor hadi afiyet olsun .

Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger