Mercimek Köftesi

24 Temmuz 2009 Cuma0 yorum

Mercimek Köftesi

Malzemeler
1 bardak kırmızı mercimek
1/2 bardak ince köftelik bulgur
1 baş soğan
1 demet maydanoz
3 kaşık margarin
1 demet taze soğan
2 kaşık salça
Yeteri kadar tuz
2 çay kaşığı dolusu kimyon

Yemek Tarifi
Mercimekler yıkanır, ayıklanır ve iyice yumuşayıncaya kadar haşlanır. Suyunu çekince bulgur içine atılır ve yarım saat kadar tencerenin kapağı kapalı olarak bekletilir. Yarım saat sonra içine ince doğranıp margarinde hafifçe öldürülmüş soğan, ince kıyılmış maydanoz, ince kıyılmış soğan ve diğer malzeme ilave edilir. Tahta bir kaşıkla iyice karıştırılır iyice soğuduktan sonra yumurta büyüklüğünde parçalar koparılır bir parmak kalınlığında ince uzun köfteler şekline getirilir..

Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger