Moda günlerinde modaya doyacağız

5 Temmuz 2009 Pazar0 yorum



İstanbul Fashion Days ile 3 gün boyunca 24 defile izleyeceğiz.

177




İstanbul; Türk moda tasarımcıları ve hazır giyim markalarını ilk kez aynı çatı altında toplayacak 'İstanbul Fashion Days' adlı moda şölenine hazırlanıyor. İTKİB ve Moda Tasarımcıları Derneği'nin işbirliği ile ilk kez gerçekleştirilecek olan etkinlik; önceki gün Sofa Otel'de tanıtıldı.

3 günde 24 defile
İTKİB Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Tanrıverdi; sektör adına Türkiye'de yeni bir dönem başlattıklarını belirterek, "IFD hem moda sektörüne bir ivme kazandıracak hem de ekonomiye büyük katkıda bulunacak. Türkiye artık dünya moda takviminde yerini alacak" dedi. 26-29 Ağustos'ta İTÜ Taşkışla Binası'nda yapılacak 'İstanbul Fashion Days'de; üç günde 24 defile olacak. 'İstanbul Fashion Days'de; defilelerin yanı sıra ayrıca butik bir fuar da düzenlenecek. Tasarımcılar ve hazır giyim üreticileri 2010 yaz koleksiyonlarını fuar kapsamında tanıtacak. 'İTKİB Genç Moda Tasarımcıları Yarışması' ise bu yıl ilk kez 'Koza' adıyla IFD bünyesinde devam edecek.

Modellerden destek
IFD'nin Fuşya rengi yeni logosunun önünde çarpıcı pozlar vererek projenin tanıtımına destek veren Tuğçe Kazaz, Ece Sükan, Azra Akın, Özge Ulusoy ve Didem Sosyal; hiçbir ücret talep etmedi. Top modeller, "IFD moda ve tekstil sektörü için büyük bir adım olacak" dedi.

Genç Moda Tasarımcıları
Genç Moda Tasarımcıları Yarışması Türk modasına yeni isimler, yeni çizgiler kazandırılması amacıyla 1992 yılından beri geleneksel olarak her yıl düzenlenmektedir. Genç Moda Tasarımcıları Yarışması 17 yıl boyunca sürekliliğini sürdürerek genç yeteneklerin keşfedilmesinde öncü bir rol oynamaktadır.

Arzu Kaprol, Bahar Korçan, Hakan Yıldırım, Ümit Ünal, ve Hatice Gökçe gibi tasarımcılarımız önceki dönemlerde düzenlenen Genç Moda tasarımcıları yarışmalarında belli derecelendirmelere girmiş ve yine bu yarışma desteği ile kendi markalarını yaratmışlardır.

Geleneksel İTKİB Genç Moda Tasarımcıları yarışması kabuk değiştirdi: Yeni adı ve konsepti ile KOZA, kanatlanacak genç moda tasarımcılarını arıyor.

Tam 17 yıldır düzenlenen, moda tasarımı alanında yükselmek isteyen genç yetenekleri destekleyen İTKİB Genç Moda Tasarımcıları Yarışması bundan böyle KOZA adı ile genç yeteneklerle buluşacak.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger