Öcalan 5 yıl sonra serbest! Şok iddia!

7 Temmuz 2009 Salı0 yorum


Öcalan 5 yıl sonra serbest! Şok iddia!

HAK-PAR Genel Başkanı Bozyel terör örgütü liderinin 5 yıl içinde serbest bırakılacağını ileri sürdü

Bozyel, 25 Temmuz'da Kuzey Irak'ta yapılacak seçimler hakkında bilgi edinmek için gittiği Erbil'de Kürt siyasetçilerle görüştü. Kürdistan İslami Birlik Partisi Politbüro Sekreteri Hadi Ali ve birçok Kürt parti temsilcileriyle bir araya gelen Bozyel, temasları hakkında, merkezi Erbil'de bulunan "Kürdistan Haber Ajansı"na konuştu.

Abdullah Öcalan 4-5 yıl içinde serbest bırakılacak
Bölgedeki yöneticilerle "Kürt sorununun" çözümü konularını görüştüğünü söyleyen Bozyel, "Görüşmede tüm yetkililer 'PKK lideri Abdullah Öcalan 4-5 yıl içinde serbest bırakılacak' dedi.

Çözüm paketi birçok konuyu kapsıyor

Öcalan'ın serbest bırakılma süresi 4-5 yıl olarak öngörülüyor" diye konuştu. ABD, Türkiye ve Irak'ın üzerinde konuştuğu "Çözüm Paketi" konusuna da değinen Bozyel, şunları anlattı: "Öyle af ile sınırlı değil bu çözüm. Edindiğim izlenimlere göre, Türkiye başta Siyasi Partiler Yasası olmak üzere, anadilde eğitim hakkı, üniversitelerde Kürdoloji bölümlerinin açılmasına yönelik adımları atacak, eski yerleşim yerlerinin adları iade edilecek, Kürtçe isimlerin önündeki tüm engeller kaldırılacak, özel televizyon ve radyo kanalları açılabilecek. Ancak hangi adımın ilk önce kim tarafından atılacağı, nasıl olacağı konusu net değil."

(Sabah)

Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger