Papatya Kurabiye

25 Temmuz 2009 Cumartesi0 yorum


Malzemeler
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
1 yumurta
1 paket küçük margarin1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı fındık
1 çay bardağı ceviz
1 çay bardağı şeker
4 kaşık şeker
4 adet elma

Hazırlanma Şekli

* Kabartma tozu ve unu karıştırın.
*Yağlarla yoğurdu şekeri , yumurtayı karıştırıp, içine unu eleyerek ilave edin.
* Kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın. 15-20 dakika dinlendirin.
* Elmaları rendeleyin. İçine dört kaşık şekeri koyup kendi suyuyla, bırakıp bitene kadar kaynatın. (Elmanın suyu az ise bir çorba kaşığı su ilave edebilirsiniz.)
*Elmanın içine , tarçın, fındık ve ceviz ekleyin. 1-2 dakika karıştırıp ateşten indirin.
* Hamuru açın papatya kalıplarla kesin.( yada papatya şekli gibi kesin.)
* Kestiğiniz papatyanın yapraklarını yan yan birbirine yapıştırın
* Kaynattığınız elmaları ortasına koyun.(biraz soğutuktan sonra)
*Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Kenarlarına isterseniz yumurta sarısı sürün.(bu sürülmemiş şekli)
* Önceden ısıtılmış 190c fırına koyup pişirin.
* Servis tabağına alıp üzerine pudra şekeri serpin, ya da karama ile servis yapabilirsiniz.
Not:Papatya kurabiye olarak bu adı ben taktım. USA da yaşlı amerikalı hanımdan tarifini almıştım. Kendisi yaparak bize ikramda bulunmuştu. Orada adı Apple Blossoms…

Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger