Pırasalı börek tarifi

19 Temmuz 2009 Pazar0 yorum

Malzeme :

* 3 su b. un
* 1 tatlı k. tuz
* 2 çorba k. sıvıyağ
* alabildiği kadar su

İç malzemesi için:

* 750 gr pırasa
* 1 çorba k. biber salçası
* 100 gr. kavurma
* tuz,karabiber
* sıvıyağ

Üzeri için:

* 1 yumurta
* çörek otu

Hazırlanışı :

İlk olarak iç harcını hazırlayın. Bunun için pırasaları ince doğrayarak sıvıyağda sotelenemeye alın. Daha sonra üzerine salça ve doğranmış kavurmayı ekleyerek kavurun. Tuzunu ve baharatını ekleyin.

Diğer taraftan hamurunu hazırlayın. Bunun için karıştrma kabına unu, tuzu ve sıvıyağı alın. Alabildiği kadar su ile hamuru hazırlayın. Hamur hazırlanınca merdane ile açabildiğiniz kadar açın. Daha sonra üzerini sıvıyağ ile sıvayın ve bir kaç dakika bekletin. Hamur yağı biraz çektikten sonra elinizle çekiştirerek hamurn büyütün. Üzerine pırasalı iç harcı yayarak rulo yapın.

Hamuru kendi etrafında dolayarak yağlanmış tepsiye alın. Üzerine hafif bastırarak tepsi boyutuna getirin. En son yumurta sürerek çörek otu da serperek 180 derecelik fırında pişirin

Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger