|
Örümcek ağıdamarlar,'Skleroterapi' adlı yöntemle yüzde 80 oranında azaltılıyor.
Enjekte ediliyor
Kalp ve Damar Cerrahı Doç. Dr. Cem Alhan, çok ince bir iğneyle damara 'sklerozan madde' denilen özel bir ilaç formunu enjekte ettiklerini belirterek, şu bilgileri verdi: "Bu ilaç bozulan damar yapısını ortadan kaldırıyor, vücut daha sonra ilaçlı damarları emiyor. Bu yöntemi çok küçük kırmızı damarlara ve bacak derisinden kabarık büyük damarlara uygulamak çok uygun değil."
Dokuya kaçabilir
Bazı insanlarda damar yapısının ince olması nedeniyle, uygulama sırasında ilacın damar dışına kaçmasının mümkün olduğuna değinen Dr. Alhan, şöyle konuştu: "İlaç doku içine kaçarsa lekeye yol açar ama bu durum genellikle geçicidir. Uygulama sonrasında; külotsuz, beyaz özel bir çorap üç gün süreyle giyilir. Hasta arada bu çorabı çıkarıp, banyo yaptıktan sonra yeniden giyebilir."
Tekrarlama oranı yüzde 5
Kadınlar en çok tedaviden sonra yeniden damar oluşup oluşmayacağını merak ediyor.
'Skleroterapi' uygulamasında bir milimden ince damarlarda sorun yaşanabileceğini belirten Doç. Dr. Cem Alhan; şunları söyledi: "Tedavi sonrasında örümcek damarlar yeniden oluşabiliyor ama aynı durum; lazer, cerrahi ve radyo frekans uygulamaları sonrasında da söz konusudur. Tekrarlama oranı yüzde 5 ile 10 arasında değişir
Yorum Gönder