Uzun Elbise Modası

15 Temmuz 2009 Çarşamba0 yorum

uzun_elbise_1244383670 Uzun Elbise Modası

Kadın ve erkeklerin üstünlükleri tartışılsa da moda dünyası kadınlara sınırsız özgürlük tanıyor. Elbiseler, etekler, ayakkabılar, aksesuarlar, pantolonlar… Her biri baş döndürecek kadar fazla çeşitliliğe sahip.

Uzun Elbiselerle Kadınlara Özgürlük!

2009 ilkbahar-yaz sezonunda moda tasarımları, elbiseleri zirveye taşıdı. Hedef, sıcak yaz günlerinde kadınların hem şık hem de rahat olmalarını sağlamaktı. Dar kot pantolonlar, saten kumaştan etekler yerini uçuşan elbiselere bıraktı. Ne güzel oldu değil mi?
Siyah ve beyaz klasiği yerini korurken narçiçeği, yeşil, kırmızı, mavi, pembe gibi canlı renkler de ön plana çıktı. Renkler tek başına değil, hepsi bir arada kullanılmaya başlandı. Asimetrik desenler, hayvan figürleri, baskılar… Sade bir elbiseyi şık bir kıyafete dönüştürdü.
2009 yaz modasının hakimi uzun elbiseler, sıcak yaz günlerinde uçuşan etekleriyle kadınlara özgürlük tanıyor. Bunca seçeneğin arasında en doğru seçimi yapmak elbette ki vücudunuz iyi tanımaktan geçiyor.
Renkli ve uzun elbiseler bu sezonun en trendy parçası. Her vücut tipine uygun kesim ve renkler bulunuyor. Uzun elbise almadan önce uymanız gereken bazı kurallar var. Kısa boylu ve balıketli bir vücuda sahipseniz büyük desenli elbiseleri tercih etmeyin. Büyük desenler daha geniş görünmenize neden olur. Aynı şekilde enine çizgili elbiseler de benzer etkiyi yaratacaktır. Tek renk elbiseleri seçmeniz hem uzun hem de ince görünmenizi sağlar.
Boyunuz uzun, bedeniniz inceyse büyük desenleri kullanabilirsiniz. Birbirine zıt renklerin parça parça kullanıldığı elbiselerden uzak durmalısınız. Vücudunuzu orantısız gösterebilir.İdeal ölçülere sahipseniz istediğiniz uzun elbiseyi rahatlıkla giyebilirsiniz.
Elbiselerin yaka kesimleri görüntünüzü doğrudan etkiliyor. Büyük göğüsleriniz varsa straples kesimli elbiselerin size uygun olduğu söylenemez. Uzun elbiseler modelleri itibariyle üst kısmı dar kısmı genişti. Büyük göğüslü kadınlar straples model giydiğinde göğüsleri basık görünür basen bölgesi ise daha geniş. En uygun yaka kesimi üçgendir. V yakalı elbiseler hem göğüs dekoltesine hoşluk getirir hem de yüzünüzün daha ince görünmesini sağlar.
Küçük göğüslü kadınlar için robadan kesimli elbiseler ve straples modeller uygundur. Destekli bir sütyene ihtiyaç duymadan göğüslerinizi daha dolgun göstereceğinden emin olabilirsiniz. Straples elbise giyerken askısız sütyen kullanmaya özen gösterin.
Uzun elbiseleri yine sezonun modası gladyatör sandaletler, dolgu topuklu ayakkabılarla kombinleyebilirsiniz. Gece katılacağınız davetlerde uzun elbise giyecekseniz tercihinizi ince ve yüksek topuklu ayakkabılardan yana yapın.
Aksesuar seçimlerinizin elbisenizle uyumlu olmasına özen gösterin. Desen elbise giyiyorsanız çantanız düz renkli olmalı. Deri çantalar yerine yaza uygun bez çantalar kullanabilirsiniz. Saç bantları, çiçekli tokalar ile yaz enerjinizi kıyafetinizle bütünleştirebilirsiniz.

Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger