ADANA HALKASI

28 Ağustos 2009 Cuma0 yorum

ADANA HALKASI:

2.5 s.b. un
2 s.b. su
50 gr margarin
3-4 yumurta
1 fiske tuz
1 t.k. tozşeker
1 t.k. nişasta
1 ç.k. irmik

şerbeti için:
3,5 s.b. tozşeker
2,5 s.b. su

HAZIRLANIŞI:

Tencereye suyu ve yağı koyup kaynatın. unun hepsini ilave edip pişirin. ilk sıcaklığı çıkan hamura önce irmiği ve nişastayı ekleyin ardından yumurtaları tek tek yedirin.hazırlanan hamuru sıkma torbasıyla soğuk yağın içine halka şeklinde sıkın. daha sonra sallayarak yağda kızartın. önceden hazırladığınız soğuk şerbete atıp. 1 dakika sonra alın. çıtır çıtır olan tatlınız soğudukça yumuşayabilir. ılık yenmesini tavsiye ediyoruz.afiyet olsun.

Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger