ARNAVUT BÖREĞİ

29 Ağustos 2009 Cumartesi0 yorum

ARNAVUT BÖREĞİ
MALZEMELER:
Hamuru İçin:
  • 1 kilo un
  • 2 tane yumurta
  • Tuz
  • Alırı kadar su

İç Malzemesi İçin:

  • 1/2 kilo eriyen yağlı peynir
  • 1 demet maydanoz

Diğer Malzemeleri İçin:

  • 1 paket margarin veya tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 tane yumurta
  • Nişasta
  • Un

YAPILIŞI:Hamuru yapmak için; yoğurma kabına unu koyup ortasını açalım.Ortasına yumurtayı kırıp,tuzunu serpip biraz su koyalım.Yoğurmaya başlayalım.Kulak memesinden az sert olan hamurumuzu biraz buzdolabında dinlendirelim.İç malzemesi için maydanozu doğrayıp peynirle karıştıralım.Tereyağını ya da margarini eritip soğutalım ve sıvıyağla karıştıralım.Bu arada dinlenen hamuruda 20 bezeye ayıralım.Açmak için biraz un ve nişastayı karıştıralım.Bezeleri pasta tabağı büyüklüğünde nişastalı un yardımıyla açalım.Herbirinin arasına yağ sürüp 10 tanesini üst üste koyalım.Merdaneyle tepsi büyüklüğünde açalım.Yağlanmış tepsiye yerleştirip üstüne peynirli harcı yayalım.Kalan bezeleride aynı şekilde yapıp tepsiye yerleştirelim.Dilimlere keselim.Kalan yağın içine yoğurt ve yumurta koyup karıştıralım.Böreğin üstüne sürelim.Önceden ısıtılmış 180'Cde pişirelim.

Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger