Barbunya Pilaki Tarifi

30 Ağustos 2009 Pazar0 yorum

Malzemeler :


Yarım kilo barbunya (haşlanmış)

1 adet büyük soğan

2 tane havuç (haşlanmış)

2 tane patates (haşlanmış)

maydanoz

şeker

ayçiçek veya zeytinyağı

tuz

limon

2 tane domates


Yapılışı :


İlk olarak yıkadığımız barbunyaları düdüklü tencerede haşlayalım. Barbunyalar haşlandıktan sonra kara suyunu süzelim. Bir tencereye alalım.

Sonra, bir tencerede küp küp doğradığımız havuç ve patetesleri haşlayalım. Unutmayın havuç daha sert olduğunu için patatesten önce tencereye atın.

Daha sonra piyazlık şekilde doğradığımız soğanları yağda kavuralım. İçine rendelemiş olduğumuz domatesleri koyalım ve tekrar kavuralım. Tuzunu atalım.

İçine belirli miktarda sıcak su dökelim. Şeker atalım.Biraz kaynasın.

Diğer taraftan haşlanmış barbunyaların içine, haşlamış olduğumuz havuç ve patates dilimlerini ekleyelim. Sonra soğanlı, salçalı, şekerli (3 – 4 kesme şeker) karışımı ekleyelim. Harmanlayalım.

Daha sonra üzerine ince ince doğradığımız maydanozları serpiştirelim. Limon dilimlerinide yerleştirip, soğumasını bekledikten sonra afiyetle yiyelim.

Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger