CEVİZLİ VE ÜZÜMLÜ EKMEK

30 Ağustos 2009 Pazar0 yorum


Yemek etkinliklerindeki bu ayki ev sahibemiz Saliha, konusu ise ekmek.
Ekmeğin tarifini Hatice'den aldım. Asıl tarifte 3 su bardağı kepek unu ve 1,5 su bardağı beyaz un kullanılıyordu, ben hepsini beyaz un ile yaptım.


Malzemeler :

Hamuru için :
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 40gr yaş maya
  • 4,5 su bardağı un
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
  • 1/4 su bardağı çekirdeksiz üzüm
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ

Üzeri İçin :

  • Susam
  • Sıvı yağ

Yapılışı :

  1. Hamur için olan tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun. Hamurun üzerine bir bez örtüp ılık yerde 30 dk dinlendirin. Hamuru tekrar yoğurun ve yuvarlak şekil verip yağlanmış borcama veya tepsiye yerleştirin.
  2. Üzerine sıvı yağ sürüp susam serpin ve önceden ısıtılmış fırında pişirin.
  3. Afiyet bal şeker olsun.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger