Elmalı Turta Tarifi

30 Ağustos 2009 Pazar0 yorum

Malzemeleri :

Hamuru İçin Kullanılacak malzemeler :

Yarım paket margarin (oda sıcaklığında)

1 su bardağı tozşeker

Yarım su bardağı sıvıyağ

1 paket vanilya

1 tutam tuz

1 yumurta

3,5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

Turtanın İç malzemesi için:

1,5 kg elma

1 çorba kaşığı su

1 su bardağı tozşeker

Yarım çay kaşığı tarçın

Yarım su bardağı kuru üzüm

Yapılışı :

Oda sıcaklığında yumuşamış olan margarini ve sıvı yağı bir kaba alıp mikserle en yüksek hızla çırpalım. Sonra azar azar 1 su bardağı tozşeker, vanilya, 1 tutam tuz, ve yumurtayı ilave edelim. Daha sonra unu ve kabartma tozunu süzgeçte eleyerek bu karışıma ilave edelim. Yavaş yavaş mikserin hamur karıştırma parçasıyla karıştırarak bir hamur elde edelim. İsterseniz bu işlemleri elinizlede yapabilrisiniz. O zaman hamur çünkü daha iyi yoğurulur.

Sonra tatlı elmaların kabuklarını soyduktan sonra çok küçük küp küp parçalara doğrayın, ve bir tavaya elmaları 1 çorba kaşığı su, tozşekeri koyarak kısık ateşte kavurun. Elmalar suyunu çektikten sonra üzerine tarçın dökün sıcakken karıştırın. Sonra kuruüzümleri içine dökün. Karıştırın.

Daha sonra hazırlamış olduğumuz hamuru hafifçe yağlanmış kelepçeli veya kolay çıkabilir bir kek kalıbına elinizle veya merdane yardımıyla kek kalıbının genişliği kadar yayın yerleştirin. hamurun kalınlığı ne çok kalın, nede çok ince olacak.

Sonra hamurun kenarlarını içe doğru rulo şeklinde hafif kıvırın. Elmalı, kuruüzümlü,tarçınlı harcı hamurun üzerine yayın. Eğer elinizde hamur kaldıysa kalan hamurları elinizde incelterek uzun çubuklar şeklinde yaparak sırayla elmaların üzerine şekil yapabilirsiniz. Hamur kalmadıysa, elmalı harç öyle kalsın.

Ve her zaman önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra soğunca üzerine pudra şekeri serpin.

Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger