ENGİNARLI KEBAP:
300 g dana gerdan et
3 enginar
1 kurusoğan
1 domates
1 çorba k.salça
2 adet sivri biber
sıvıyağ
1 su bardağı su
Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI:
Tencereye gerdan etini alın. Çok az sıvıyağ ile iyice soteleyin. Kurusoğanları küp küp doğrayın.
Et yarı kıvama kadar piştikten sonra sivribiberi ve domatesi doğrayıp ekleyin. Salçayı koyup su
ile pişmeye bırakın. Enginarlar konserve olduğu için pişmeye 15 dakika kala ekleyip hep
beraber pişirin. Etleri bütün veya didiklenmiş olarak bırakabilirsiniz. Enginarları servis tabağına
alıp etleri üstüne alın. Sosu hertarafına gezdirip sıcak servis edin.
Yorum Gönder