Ev Yapımı Barbunya Yemeği

30 Ağustos 2009 Pazar0 yorum

Malzemeler :

Yarım kilo barbunya (akşamdan ıslatılmış)

1 adet orta boy havuç

1 adet orta boy soğan

1 adet tavuk veya et bulyon

1-1,5 yemek kaşığı salça

sıvı yağ

sıcak su

tuz

Yapılışı : Akşamdan bir kap içerisinde ıslatmış olduğumuz barbunyaların suyunu attıktan sonra isterseniz bir kere daha sıcak suda söyle haşlayabilirsiniz. Bu işlemi uygulamasanızda olur.

Sonra düdüklüde yapmak istiyorsanız düdüklü tencereye ince doğradığınız soğanları ve küp havuçları yağda kavurun. Kavrulan soğan ve küp havuçlarının içine salçayı koyun ve yine kavurun. Sonra ayrı bir yerde kaynatmış olduğumuz sıcak suyu barbunyaların pişme sürecini göz hesabı yaparak belirli miktarda dökün. İçine bulyonu ve tuzunu atın. Şöyle bir Karıştırın.

daha sonra düdüklünün kapağını kapayarak orta ateşte pişirin. Ateşin altını hızlı açmayın, çünkü barbunyalar akşamdan ıslatılmış olduğu için parçalanıp kabukları çıkabilir. Yavaş ateşte ve barbunyanın cinsine, pişme sürecini hesaba katarak pişirin. İşte size bir ev barbunya yemeği tarifi , sonra servis yapın.

Not : Eğer barbunyalar pişmedi ve suyu bitmek üzreyse üzerine mutlaka sıcak su dökülür. Bunu unutmayın. Aynı derecede olacak sıcaklık.

İsterseniz içine kızartılmış patates koyabilirsiniz. Ama düdüklüde olduğu için patatesler dağılabilir. Bir tencerede yaparsanız koyabilirsiniz.

Şimdiden Afiye Olsun!

Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger