Malzemeler :
Yarım kilo kuru fasulye (haşlanmış)
1 büyük baş soğan
tuz
sıvıyağ
maydanoz
kırmızı pul biber
sivri yeşil biber
1 tane domates
Yapılışı :
Yarım kilo yıkamış olduğumuz kuru fasulyeleri, düdüklü tencere de haşlayalım. Dikkat edin fasulyeler lapa gibi yumuşak olmasın.
Fasulye piyaz’ın en önemli noktası kuru fasulyelerin dağılacak şekilde pişmiş olmaması gerekir.
Haşlamız olduğumuz kuru fasulyeleri bir süzgeçte suyunu süzün.
Daha sonra piyazlık olarak doğradığımız soğanı tuzla ovduktan sonra yıkayarak üzerindeki tuzu atalım. Sonra soğanı,sivri biberleri, sıvıyağla ve bir miktar tuzla karıştırarak harmanlayalım. Haşlanmış olan fasulyelerin içine dökelim. Yine harmanlayalım. ince doğradığımız maydanozları serpiştirelim. dilim dilim doğradığımız domatesleri dizelim. İsteğe bağlı olarak üzerine kırmızı pul biber dökelim. Servis tabağına alalım.
Buradaki malzemelerin çoğu çiğden kavrulmadan konulur.
Yorum Gönder