HAŞHAŞLI KAYISILI KEK

29 Ağustos 2009 Cumartesi0 yorum


HAŞHAŞLI KAYISILI KEK
MALZEMELER:
  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2,3 çorba kaşığı haşhaş
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alırı kadar un

Kayısılı Harç İçin:

  • 8,10 tane kayısı
  • 1/2 su bardağı tozşeker

YAPILIŞI:Kayısıları yarım ay şeklinde doğrayıp tavaya şekerle beraber koyalım.Soteleyip soğumaya bırakalım.Keki hazırlayıp soğuyan kayısıyı içine katalım.Yağlanmış kalıba döküp ısıtılmış 170'Cde pişirelim.

Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger