KARAKIZ TATLISI

29 Ağustos 2009 Cumartesi0 yorum


KARAKIZ TATLISI:(adına layık güzellikte ve hafiflikte. bir yiyen bir daha yedi.)
Hamur İçin:
1 su b.sıvıyağ
5 yumurta
1 su b. tozşeker
2 su b. un
2 çorba k. kakao
1 p. kabartma tozu
Şerbet İçin:
2 su b. su
1 su b. tozşeker
Krema İçin:
2 çorba k. un
2 çorba k. pirinç unu
4 su b. süt
1 parça damla sakızı
1 çay b. tozşeker
üzeri için:
2 çorba k. kakao
HAZIRLANIŞI;
Önce yumurta ve tozşekeri iyice köpürtün. üzerine sıvıyağ ve kakaoyu ekleyip karıştırın.un ve

kabartma tozunu eleyin.kek hamuru kıvamındaki hamurunuzu kare veya dikdörtgen bir kalıba

boşaltıp 180 derecede içi iyice pişene kadar pişirin.Diğer taraftada su ve şekeri kaynatarak

sulu bir şerbet hazırlayın. kek soğurken un, pirinç unu ,damla sakızı , tozşeker ve sütün

tamamını bir tencereye alarak ve karıştırarak pişirin.Kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra ılınmış

şerbeti hertarafına dökerek emmesini sağlayın. Şerbeti emen tatlının üzerine ılınmış kremayı

döküp üzerine kakao eleyin. Kare dilimleyerek servis yapın.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger