Kazandibi Tarifi

30 Ağustos 2009 Pazar0 yorum

Malzemeler :


1 kilo süt

250 gram şeker

125 gram pirinç unu

1 paket vanilya

Ve pudra şekeri


Kazandibinin Yapılışı :


Bir kilo sütü kayanamaya ateşe koyalım. sonra içine şekeri ve ayrı bir kapta biraz su ile çırptığımız pirinç ununu koyalım ve iyice karıştırarak sütün içine dökelim. Bu işlem pirinç ununun topaklanmamsı içindir.


Sonra hızlı bir şekilde karıştırmaya devam edelim ve sütle pirinç unu muhallebi kıvamına gelinceye kadar yani koyulaşıncaya kadar kaynatalım.


Sonra küçük boy fırın tepsisini yağlayalım ve üzerine eşit miktarda pudra şekeri veya toz şeker serpelim. Yapmış olduğumuz kazandibinin muhallebisini tepsiye yayarak dökelim.

Daha sonraki işlem ister fırına verip altının kızarmasını sağlarsınız ya da ateşte sürekli olarak çevirerek altının karamelleşmesini sağlarsınız. Yöntem size kalmış.Yalnızca fırının üst kısmının sıcaklığı olmasın. sadece alttan ısıtılacak.

Altının kızardığından ve karamelleştiğinden emin olduğunuzda fırından alıp ayrı genişçe bir yere soğuk suyla tepsinin altını hemen temas ettirin. Ve bir kaç dakika öyle su içinde bırakın. soğusun. iyice soğuduktan sonra istediğiniz boyutta bir bıçak yardımıyla dilimlere bölerek, karamel kısmı üste gelecek şekilde bir spatula ile rulo şeklinde döndürelim.

Malzemelerin ölçüsünü kişi sayısına göre ayarlayabilirsiniz. Tahmini 3 – 4 kişiliktir. Yani kişi başına bir porsiyonluktur.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger