KESTANELİ VANİLYA SOSLU KEK

28 Ağustos 2009 Cuma0 yorum

MALZEMELER:

4 yumurta
1,5 su b. pudra şekeri
1 paket margarin
100 gr. bitter çikolata
1 p. vanilya
1 p. kabartma tozu
1 çay b. süt
1 kase kestane
alabildiği kadar un

Vanilya sos için:
1 su b. süt
1 çay b. tozşeker
2 p. vanilya
1 tatlı k. nişasta
1 yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabınızın içine oda ısısındaki
margarini ve pudra şekerini alıp 5 dakika
mikserle çırpın. daha sonra 3 yumurtayı
tek tek üzerine ekleyip çırpın.sütü ve
doğranmış haşlanmış kestaneleri ve
çikolataları ekleyin. biraz un ekleyip üzerine
kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip
karıştırın. koyu kıvamlı bir kek hamuru elde
edeceksiniz. kek kalıbına boşaltıp önce 200
derecede daha sonra ısıyı düşürerek içini
çektirerek pişirin. bu arada vanilya sosu için
tencereye sütü ve tozşekeri alın. diğer tarafta
yumurta sarısı,nişasta ve vanilyayı karıştırın.
üzerine biraz su veya süt ekleyerek kıvamını
açın ve kaynayan süte yavaş yavaş ekleyin.
kekiniz fırından çıkar çıkmaz vanilya sosu
üzerine dökün. ilk sıcaklığı çıktıktan sonra
ılık ılık dilimleyerek servis yapın. çok kabarmayan
ama çok lezzetli bir kek.

Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger