Kıymalı Patates Dolması Tarifi

30 Ağustos 2009 Pazar0 yorum

Malzemeler :

5 – 6 tane iri patates

1 tane orta boy soğan

250 gram kıyma

2 su bardağı pirinç

Salça veya domates

Sıvıyağ

Maydanoz

Tuz ve çeşitli baharatlar.

Yapılışı :

İlk olarak patatesleri yıkayalım. Yıkamış olduğumuz patateslerin kabuklarını düzgün bir şekilde soyalım. Eğer patatesler çok büyükse ortadan ikiye bölebilirsiniz. Değilse patateslerin tepesinden bir oyucu yardımıyla döne döne oymaya başlayalım. Dikkat edin patateslerin yanları çatlamasın. İyice derinine kadar oyduğumuz patateslerin içini patates çorbası yapmak için değerlendirebilirsiniz.

Sonra pirinçleri yıkayalım. Sonra genişçe bir kabın içerisine kıymayı, salçayı ve rendelemiş olduğumuz domatesleri,tuzu, rendelemiş olduğumuz soğanı, sıvı yağı, pirinçleri ve baharatları koyarak harmanlayalım.

Daha sonra içini oymuş olduğumuz patateslerin içine bir kaşık yardımıyla bu karışımdan üzerini geçmeyecek şekilde koyalım. Çünkü patateslerin içindeki pirinçler pişince iki katına çıkacak buna dikkat edin. isterseniz üzerine domates dilimleriyle kapatabilirsiniz.

Daha sonra bir tencereye patateslerin pirinçli kısmı yukarıya gelecek şekilde dizelim. Üzerlerine tencerenin kapağıyla birlikte çatlamayan bir tabak kapatalım. Bu işlem içerideki ısının dışarıya çıkmasını önlemek içindir. Ve tencerenin yanından göz kararı sıcak su dökerek kısık ateşte pişmeye bırakalım. Tahminen patateslerin yarısına kadar. Tabi burada tencerenin boyutu çok önemli.

Piştiğinden emin olduğumuz patates dolmalarını tencerede kendilerini çekmesini bekledikten sonra servis tabağına alarak, isterseniz sonradan salçalı veya domatesli sos yapabilir üzerlerine dökebilir ve yoğrutla yiyebilirsiniz.

Şimdiden Afiyet Olsun!

Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger