PATLICANLI BELİ KIRIK

30 Ağustos 2009 Pazar0 yorum


Malzemeler :
  • 350gr kıyma
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • Karabiber, kimyon, kırmızı pul biber
  • 4 adet patlıcan
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet domates
  • 1/2 çorba kaşığı salça

Yapılışı :

  1. Patlıcanları alacalı soyup, iki parmak arayla dilimliyormuş gibi kopmadan dilimleyin. Tuzlu suda bir müddet dinlendirin. Köftesi için, kıyma, un, rendelenmiş soğan ve sarımsak, sıvı yağ, baharat ve tuzunu ekleyip karıştırın ve patlıcanların dilimli bölgesine cevizden küçük parçalar koparıp yassı şekilde koyun.
  2. Tepsiye dizip, biber ve domates dilimi yerleştirip, üzerine bi kapta karıştırdığınız salça ve suyu patlıcanların üzerine gezdirin. Tepsinin üzerine folyo kapatıp, önceden ısıtılmış fırında pişirin. Ara ara salçalı sudan patlıcanların üzerine gezdirin. Fırından almadan 10 dk önce folyoyu çıkarıp pişirmeye devam edin.
  3. Afiyet bal şeker olsun.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger