ŞARKÖY'ÜN GÖCELİ KAPAMASI

28 Ağustos 2009 Cuma0 yorum

1 kuru soğan
1 kg. tavuk
3 su b. pirinç
1 su b. göce
1 çorba k. salça
tuz, karabiber
sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
Tencerenize parçalanmış tavuk etlerini ya da
tavuk bagetleri sıvıyağ ile birlikte alın. şöyle bir

çevirip üzerine soğanı birlikte yemeklik doğrayarak

alın.sotelendikten sonra salçasını ilave edin. üzerine

bolca sıcak su ilave ederek pişmeyebırakın. fırın kabına

pirinci yıkayarak alın. üzerine bir taşım kaynatılmış

buğdayı ilave edin. pişen tavuk etlerini suyu ile birlikte

üzerine boca edin. tavuk etlerini eşit bir şekilde pirincin
üzerine yerleştirin. tuzunu ilave edip fırında 180 derecede

tüm suyunu çekup pirinçler kıvam alana kadar pişirin.

sıcak sıcak servis yapın. kocaman bir tepsi pilavlı tavuk

hem nefis hem de ekonomik..en son üzerine karabiber

serperek ikram edin.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger