Malzemeler :
Yarım kilo tavuk göğsünden kıyma
1 orta boy soğan (rendelenmiş, suyu sıkılmış)
sarımsak (2, 3 diş rende)
1 tane bayat ekmek içi (1 önceki gün)
köfte baharatları
çok az tuz
Tavuk Köftesinin Yapılışı :
rendelemiş olduğumuz sarmısak ve soğanları tavuk kıymasını, baharatları, tuzu koyarak yoğuralım. Kıyma özleşince içine rondoda çekip kevgirde elediğimiz bayat ekmek içlerini katalım ve hep birlikte yoğuralım. Yaklaşık bir saat kadar buzdolabında dinlendikten sonra ister çok yağda, ya da çok az bir yağda teflon tavada kızartalım.
Not : Teflonda kızartırsanız hızlı ateşte kızartmayın. İçi pişmiyor.
Evde sıkça yaptığım ve sağlık açısından anneme deneme yanılma yöntemiyle yaptığım bir köftedir. . Hem sağlık açısından hem de lezzet bakımından diğer köftelerden bir farkı yok. Yanında garnitürlerle iyi gidiyor.
Diyet yapanlar ve şeker hastaları için alternatif bir yöntem
Yorum Gönder