Tavuk Kıymalı Karnıyarık Yemeği

30 Ağustos 2009 Pazar0 yorum

Malzemeler :


10 adet orta boy patlıcan (kabukları soyulmuş)

yarım kilo çekilmiş tavuk göğsü kıyması

2 orta boy domates

2 veya 3 yeşil ve taze biber

1 büyük soğan

maydonoz

tuz

sıvı yağ

karabiber

salça

Tavuk Kıymalı Karnıyarık Yemeği Yapılışı :

Şimdi birinci işleme geçelim. Şerit halinde soyduğumuz patlıcakları kızgın yağda kızartalım. saplarını koparmayalım. Çok uzunsa uçlarından az kesebilirsiniz. Kızartıktan sonra hafif yağlarını almak için kağıt havludan yararlanabilirisiniz.

1 büyük soğanı ince doğradıktan sonra hafif sıvıyağda kavuralım. Kavrulan soğanların içine tavuğun göğsünden çekilmiş olan kıymayı ekleyelim soğanla kavuralım. Kavrulan malzemelerinn içine ince doğradığımız domatesleri atalım Kavuralım. Sonra ince doğradığımız maydonozları, tuzunu , karabiberini atalım ve ocağın altını kapatalım.

Sonra kızarmış olan patlıcanları genişçe bir tepsiye dizelim. Bir bıçak yardımıyla uzunlamasına ortalarından hafifçe keselim. sonra bir kaşık yardımıyla ortası açılan patlıcanları kenarlarına doğru yassıltalım. Daha sonra hazırlamış olduğumuz tavuk kıymalı harcımız kaşıkla yerleştirelim. Dışarı taşmasın dikkat edin.

En son yapılacak işlem bir tavada yağda kızartmış olduğumuz salçalı sosu sıcak su katıp tepsideki patlıcakların kenarlarından dökelim. Patlıcanların üzerlerine ortalarından ikiye böldüğümüz biberleri dizelim ve domates koymak isterseniz yuvarlak kestiğimiz domatesleri dizelim. Ve 2oo derece fırına verelim.

tavuk kıymalı karnıyarık yemeği ana mazlemeleri pişmiş olduğundan çok fazla pişirme süresine gerek, salcalı sos suyunu hafif çekip koyulaşıncaya ve üzerindeki biberler hafif kızarınca fırını kapatın. Bu kadar. Afiyet Olsun!

Not : kasaplar ya da tavuk ürünleri satan yerlerin bazıları tavuk göğsünden kıyma çekiyor. Çoğu kişi bu karnıyarık yemeğini tavuk göğsünü kuşbaşı olarak yapıyor. Aklınızda bulunması için bir fikir vermek istedim.

Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger