Terbiyeli Ispanaklı Çorba Tarifi

30 Ağustos 2009 Pazar0 yorum

Malzemeler :

Yarım kilo ıspanak

1 tane orta boy soğan

1 tane et veya tavuk bulyon

yarım çay bardağı sıvı yağ

tuz , karabiber

yeteri kadar su

Ispanak çorbasının terbiyesi için :

1 tane yumurta sarısı

Yarım su bardağı yoğurt

2 yemek kaşığı un (tepeleme değil, silme)

Yapılışı :

Yıkamış, kumundan arındırmış ve ayıklamış olduğumuz ıspanakları ince ince doğradıktan sonra, bir tencereye koyduğumuz yarım çay bardağı sıvı yağda ince doğradığımız soğanları kavuralım. Sonra içine ıspanakları atalım. Ve hep birlikte kavuralım. Yavaş yavaş ıspanaklar suyunu bırakacaktır. Sonra içine ayrı bir yerde kaynatmış olduğumuz sıcak sudan dökelim, bulyon ve tuzunu atalım. Kaynamaya başlasın

Biraz kaynadıktan sonra ıspanak çorbasının terbiyesini ayrı bir kapta hazırlamak üzere 1 yumurta sarısını, yoğurtu ve unu çırpıcıyla karıştıralım. Sonra ıspanaklı sıcak sudan azar azar bir kepçe yardımıyla alarak bu terbiyeli karışıma dökerek karıştıralım. Bu işlem ıspanaklı sıcak suyla terbiyenin sıcaklık derecesinin eşit olması içindir. Yoksa bu malzemeler soğuk dökülürse kesilir ve topaklanma yapar.

Sonra bu karışımı çıpma teliye tencerenin içine dökelim ve hızlı karıştıralım. Un ve yumurta kokusunun gittiğinden emin olduğunuz zaman tencerenin altını kapatalım. karabiber ekleyip beklemeye bırakalım.

Değişik çorba yapmak ve yemek isteyenler için farklı bir çorba alternatifi.

Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger