VİŞNELİ ISLAK KEK

29 Ağustos 2009 Cumartesi0 yorum

VİŞNELİ ISLAK KEK
MALZEMELER:
  • 4 tane yumurta
  • 2,5 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2 su bardağı süt
  • 4,5 çorba kaşığı kakao
  • 1 çorba kasesi çekirdeği çıkarılmış vişne
  • 1 tutam tuz
  • 2 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • Alırı kadar un
  • Hindistancevizi

YAPILIŞI:Büyükçe bir kasede şeker,süt,sıvıyağ ve kakaoyu güzelce karıştıralım.Karışımın yarısını bir başka kaba alalım.Kasenin içindeki yarım kalan sosa yumurtaları kırıp çırpalım.İçine tuz,un,vanilya ve kabartma tozu ekleyip kek hamurunu hazırlayalım.İçine vişneleride ilave edip yağlanmış büyük dikdörtgen borcama boşaltalım.


Isıtılmış 180'Cde pişirelim.Fırından çıkan keki bıçakla bir kaç yerinden delelim (Sosu daha iyi çekmesi için.).Üstüne hemen sıcakken sosunu döküp çekmesini bekleyelim.Sosunu iyice çeken kekimizi hindistanceviziyle süsleyelim.

Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger