Yoğurtlu Sarmısaklı Kolay Börek Tarifi

30 Ağustos 2009 Pazar0 yorum

Malzemeler :

4 adet hazır yufka

2 su bardağı yoğurt

1 şişe maden suyu

3- 4 diş sarımsak

1 çay bardağı sıvı yağ

2 yumurta(hepsi)

tuz

çörek otu

Yapılışı :

4 adet hazır yufkayı yağlanmış tepsiye sırasıyla dizelim. Sonragenişçe bir kabın içerisine rendelemiş olduğumuz sarmısakları yoğurt ve yumurtayla birlikte karıştıralım. tuzunu atalım. Sıvı yağını koyalım. ve tepsiye dizmiş olduğumuz hazır yufkaların üzerine bu karışımdan eşit ölçüde dökelim. Önceden ısıtılmış fırına vermeden önce üzerine 1 şişe maden suyunu yine eşit ölçüde dökelim. Sonra çörek otu nu serpiştirelim. Ve 200 derece fırına verelim. Yoğurt ve yumurtalı karışım maden suyu dolayısıyla kabaracaktır. kabarırken bu karışımı içine çekecektir.

Üzerinde yoğurt olduğu için fazla kızarmayacak yalnızca sizler kızarıp kızarmadığını bir bıçak yardımıyla yufakaların altına bakarak anlayabilirsiniz.

Piştikten sonra bu yoğurtlu sarmısaklı börek sıcak yenirse daha güzel olur.

Eski bir dostumun tarifiydi. Hem yapımı kolay, hem de sarmısak sevenler için yemesi çok lezzetli. Değişik bir börek tarifi.

Aynen su böreği gibi oluyor. Yalnızca bu börekte sarımsak var. Umarım beğenirsiniz.

Şimdiden Afiyet Olsun!

Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger