Armutlu Tart

26 Eylül 2009 Cumartesi0 yorum

Armutlu Tart

Malzemeler
Hamuru icin
2 su bardagi un (400 ml)
1 cay bardagi pudra sekeri
1 paket vanilin
1 yumurtanin sarisi
120 gr tereyagi
1 fiske tuz
3 yemek kasigi buzlu su

Kremasi icin
1 yumurta ve diger yumurtadan kalan beyazi
150 ml krema
Yarim yemek kasigi misir nisastasi
1 cay bardagi pudra sekeri

Diger
4 armut (soyulmus, ortasi cikarilmis)
Esmer ya da sari seker (yoksa beyaz da olur)
1 limon

Yapilisi
Butun hamur malzemeler karistilir, yumusak bir hamur elde edilir. Strec folyoya sarilip, buzdolabinda bekletililir.

Krema icin gerekli malzemeler karistilir. Armutlar ince ince dilimlenir. Limon suyuna yatirilir ki kararmasinlar.

Hamur yarim saat bekledikten sonra, 26 cmlik tart kalibi yaglanir. Hamur kaliba gore acilir, yerlestirilir. Once hamur 10-15 dakika icinde aluminyum folyo ustune fasulye koyulmus sekilde (kabarmamasi icin) 180 derecede pisirilir. Sonra folyo kaldirilir, icine sari ya da esmer seker az bulanmis armut dilimleri dizilir. Arzuya bagli olarak biraz tarcin da serpilebilir. Uste de krema butun armutlari kapatacak sekilde kalıba dokulur. Gene 180 derecede bir muddet pisirilir. İc malzeme katilastiktan sonra, ustune biraz sari ya da esmer seker serpilir. 190-200 derecede ustu kizarana dek pisirilir.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger