- Yarım kilo dana biftek
- 1 büyük baş kuru soğan
- 4-5 diş sarımsak
- 2-3 adet yeşil biber
- 1.5 yemek kaşığı salça
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 2 çay kaşığı kekik
- yarım çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
- Önce bir tencereye sıvı yağı aktarın.
- Biftekleri yağda suyunu salıp çekene kadar arkalı önlü pişirin.
- Pişirdikten sonra biftekleri bir kenara tabağa aktarın.
- Soğanları, sarımsakları ve biberleri yemeklik doğrayın.
- Soğan ve biberleri yağda kavurun.
- Salçasını ilave edin. 2-3 dakika kavurduktan sonra kırmızı biberini, kekiğini ve tuzunu ilave edin.
- Bu salçalı sosu da bir başka kaba aktarın.
- Daha sonra aynı tencereye bir sıra biftek bir sıra baharatlı sostan ilave ederek sosu ve biftekleri bitene kadar tencereye dizin.
- Sıcak suyunu ilave edin. Bu şekilde 15 dakika kaynatın.5 dakika yemeği dinlendirin.
- Sıcak olarak servis yapın.
Yorum Gönder