BAHARATLI BİFTEK

20 Eylül 2009 Pazar0 yorum

Baharatli_bftek_1
Malzemeler:

  • Yarım kilo dana biftek
  • 1 büyük baş kuru soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 1.5 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 2 çay kaşığı kekik
  • yarım çay bardağı sıvı yağ

Yapılışı:

  1. Önce bir tencereye sıvı yağı aktarın.
  2. Biftekleri yağda suyunu salıp çekene kadar arkalı önlü pişirin.
  3. Pişirdikten sonra biftekleri bir kenara tabağa aktarın.
  4. Soğanları, sarımsakları ve biberleri yemeklik doğrayın.
  5. Soğan ve biberleri yağda kavurun.
  6. Salçasını ilave edin. 2-3 dakika kavurduktan sonra kırmızı biberini, kekiğini ve tuzunu ilave edin.
  7. Bu salçalı sosu da bir başka kaba aktarın.
  8. Daha sonra aynı tencereye bir sıra biftek bir sıra baharatlı sostan ilave ederek sosu ve biftekleri bitene kadar tencereye dizin.
  9. Sıcak suyunu ilave edin. Bu şekilde 15 dakika kaynatın.5 dakika yemeği dinlendirin.
  10. Sıcak olarak servis yapın.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger