Malzemeler:
1 Su bardağı nohut
300 gr kilciksiz balik (salmon, ton baligi vs.)
4 Diş sarımsak
2 Adet yumurta
1 demet kıyılmış maydanoz
1 yemek kasigi limon suyu
kimyon, tuz, karabiber
Yapilisi:
Akşamdan ıslatılmış nohutları süzün, ve bol suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. sarimsaklarla birlikte mutfak robotundan gecirip püre haline getirip bir kaba alin. Maydanozu yıkayıp, ince ince kıyın. balik etini haşlayıp küçük küçük doğrayıp robottan gecirip nohutlu karisima maydonoz ile birlikte ilave edin.Yumurta, tuz, karabiber, limonun suyu ve kimyon ekleyip yoğurun.
avcunuzun icini hafif islatarak ceviz büyüklüğünde yuvarlak köfteler hazırlayın.
Köfteleri galeta ununa bulayıp kızgın yağda 2-3 dakika hertarafindan kizartin.
Fritözünüz varsa 170 °C isitilmis fritözdede (2-3 dk.) iyice kizartabilirsiniz. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını cekmesini saglayin. üzerine limon gezdirerek sıcak olarak servis yapın.
NOT: buzluktan hazır haşlanmış nohutda kullanabilirsiniz.
Yorum Gönder