Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 3 çorba kaşığı yoğurt
- yarım paket kabartma tozu
- yarım kahve fincanı sirke
- 1 su bardağı sıvı yağ
- yarım kilo ceviz
- üzerine 1 paket margarin
- Aldığı kadar un
Açmak için:
- 1 su bardağı nışasta
- 1 su bardağı un
Şerbeti:
- 8 su bardağı su
- 8 su bardağı şeker
- yarım limon
Yapılışı;
- Un hariç tüm malzemeleri bir kabın içerisinde karıştır. Kabartma tozu dahil.
- Unu yavaş yavaş yedir. Çok sert bir hamur olmamalı. Kulak memesi yumuşaklığında olmalı.
- Hamuru 1 saat kadar dinlendir.
- Hamuru önce 6 ya böl. Daha sonrada her birini 10’a böl. 10’lu küçük topalaklar yap.
- İlk 10 adetini 20 cm kadar unlu ve nışastalı karışımla aç. Üst üste diz. Aralarına nışastalı ve unlu karışımdan olsun.
- Hepsini birden merdane ile tepsi büyüklüğünde aç. Bir sofra bezinin üzerine ser. Diğer kalan 5 adet 10 grubuda aynı şekilde açtıktan sonra sofra bezinin üzerine ser.
- Tepsiye yufkaları arasıne ceviz serperek diz.
- En üst yufkasını yerleştirdikten sonrada istediğiniz şekilde kes.
- 1 paket margarini yak.
- Sıcakken tepsinin üzerine dök.
- Fırınlarken dikkat et. 175C de önce üstü kızarana kadar fırınla. Çıkar 10-15 dakika kadar soğut. Tekrar fırınında 10 dakika kadar 10 dakika fırınla. Bu işlemi 2-3 sefer yap. Yoksa içi iyi pişmez. (baklavayı pişirirken hiç dinlendirmeyecekmişsin). ( bu baklava muhtemelen 4-5 gün önceden yapılmış olacağı için soğuk iken şerbetlenecek)
- Serbetini ise kaynatığın zaman ocaktan aldığın gibi üzerine kaynak dök. Sıcaklığı gidinceye kadar üzerine kapatma. Daha sonra üzeri kapalı olarak muhafaza et.
Yorum Gönder