BAYRAM BAKLAVASI

21 Eylül 2009 Pazartesi0 yorum

Bayram_kaklavas

Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • yarım paket kabartma tozu
  • yarım kahve fincanı sirke
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • yarım kilo ceviz
  • üzerine 1 paket margarin
  • Aldığı kadar un

Açmak için:

  • 1 su bardağı nışasta
  • 1 su bardağı un

Şerbeti:

  • 8 su bardağı su
  • 8 su bardağı şeker
  • yarım limon

Yapılışı;

  1. Un hariç tüm malzemeleri bir kabın içerisinde karıştır. Kabartma tozu dahil.
  2. Unu yavaş yavaş yedir. Çok sert bir hamur olmamalı. Kulak memesi yumuşaklığında olmalı.
  3. Hamuru 1 saat kadar dinlendir.
  4. Hamuru önce 6 ya böl. Daha sonrada her birini 10’a böl. 10’lu küçük topalaklar yap.
  5. İlk 10 adetini 20 cm kadar unlu ve nışastalı karışımla aç. Üst üste diz. Aralarına nışastalı ve unlu karışımdan olsun.
  6. Hepsini birden merdane ile tepsi büyüklüğünde aç. Bir sofra bezinin üzerine ser. Diğer kalan 5 adet 10 grubuda aynı şekilde açtıktan sonra sofra bezinin üzerine ser.
  7. Tepsiye yufkaları arasıne ceviz serperek diz.
  8. En üst yufkasını yerleştirdikten sonrada istediğiniz şekilde kes.
  9. 1 paket margarini yak.
  10. Sıcakken tepsinin üzerine dök.
  11. Fırınlarken dikkat et. 175C de önce üstü kızarana kadar fırınla. Çıkar 10-15 dakika kadar soğut. Tekrar fırınında 10 dakika kadar 10 dakika fırınla. Bu işlemi 2-3 sefer yap. Yoksa içi iyi pişmez. (baklavayı pişirirken hiç dinlendirmeyecekmişsin). ( bu baklava muhtemelen 4-5 gün önceden yapılmış olacağı için soğuk iken şerbetlenecek)
  12. Serbetini ise kaynatığın zaman ocaktan aldığın gibi üzerine kaynak dök. Sıcaklığı gidinceye kadar üzerine kapatma. Daha sonra üzeri kapalı olarak muhafaza et.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger