Besamel Soslu Firin Mantar

25 Eylül 2009 Cuma0 yorum

Besamel Soslu Firin Mantar


Malzemeler
500 gr mantar (yikanmis ikiye kesilmis)
3 y.kasigi tereyagi
3 y.kasigi un
200 ml krema
300 ml sut
1 su bardagi rendelenmis kasar
yarim limon
tuz

Yapilisi
Mantarlar limon suyu eklenerek, suda haslanir. Onlar piserken yag eritilir, un kavrulur. Rengi degisince (kokusunun kaybolmus olmasi lazim) sut ve krema bir yandan karistirirken eklenir. Karistirarak besamel sosumuz pisirilir. Eger kivami cok yogun olursa biraz daha sut eklenebilir. Alti sondurulup, tuzu eklenir. Mantarlar firin kabina alinir, hafif tuzlanir. Ustune besamel sos dokulur, rendelenmis kasarla ustu suslenir. 200 derece firinda yaklasik 20 dakika ustu kizarana kadar pisirilir
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger