Brownie Tarifi

3 Eylül 2009 Perşembe0 yorum

Brownie

Malzemeler:

400gr bitter çikolata

250 gr oda sicakliginda margarin

250 gr kahverengi şeker (yoksa beyaz)
1 paket vanillin sekeri

1 cay kasigi tuz

2 yemek kasigi kakao

3 yumurta

200 gr un

2 yemek kasigi süt

yarim paket kabartma tozu

100 gr tam findikli cikolata

125 gr iri dövülmüş badem

100 gr iri dövülmüs ceviz

100 gr beyaz cikolata

Yapilisi:

firini 175C getirin. dikdörtgen kalibinizi önce yaglayin sonra hafif unlayip bir kenara alin.

bitter çikolatayı parçalara bölüp margarin ile birlikte benmari usulü eritip hafif soguyacak sekilde kenara birakin. yumurtaları, tuzu, şekeri ve vanillin sekerini mikser ile krema kivamina geleseye dek çırpın. unu kabartma tozu ile yavas yavas ekliyerek düsük ayarda devam cirpin. kakaou ve sütüde ilave edip karistirin. tamamen erimis margarinli çikolata karışımıda icine döküp beyaz kalmiyacak sekilde karıştırın. küçük parçalara ayrılmış findikli cikolatayi ve irice dövülmüş badem ve cevizleri ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. karışımı kalıba dökün. ısınmış fırında yaklasik 25-30 dakika pişirin. pastanin içi ıslak kalacak! bu arada beyaz cikolatanizida benmari usülü eritin. pastanizi fiirndan cikartip eritilmis beyaz cikolatayi üzerine dökerek zik zaklı spatula ile düz çizgi halinde cekerek şekillendirin. tamamen soguduktan sonra dilimleyip servis yapin.

Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger