Bursa nın meşhur çiğ böreği

7 Eylül 2009 Pazartesi0 yorum

çiğbörek
Ben Bursa lıyım arkadaşlar ve bu gün yine Bursa mıza özgü enfes bir börek tarifi vereceğim.
Bunun için gerekli malzemeler:
1 kilo un
tuz

İÇİ İÇİN:
250gr.kıyma
1 adet soğan,bir miktar karabiber,bir tutam maydonoz ve arzuya göre tuz

YAPILIŞI:
Önce hamurumuzu yeteri kadar su ile kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğuruyoruz ve göz kararı tuzumumuzu eklemeyide unutmuyoruz.

hamurumuzu bir kenara alıp 15 dakika kadar dinledireceğiz

şimdi iç malzemeyi hazırlayacağız

kıymamızın içine soğanımızı rendeliyoruz

yeteri kadar tuz ,karabiber ve maydonozumuzu ekliyoruz

Evet şimdi hazırladığımız malzemenin içine 1 çay bardağı su ekleyeceğiz yani kıymamız oldukça sulu olacak

hamurumuzu el büyüklüğünde 1cm kalınlığında yuvarlak olarak açıp malzememizi koyuyoruz

kenarlarını böyle tırtıklı hamur kesme aletleri olurya onun la kesiyoruz eğer yoksa çay tabağıda olabilir.

şimdi derince bir tenceremize yağımızı koyup iyice kızmasını bekliyoruz ve kızan yağa böreğimizi atıyoruz börek hemen kabaracak.

böreğimizi kahverengi kabarcıklar oluşana kadar çevirip pişiriyoruz
burada bir hatırlatma fazla rengini karartmadan pişirin eee böreğimizin özelliğide bu çiğ börek bunun peynirlisinide yapabilirsiniz
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger