3 adet yufka
4 çorba kaşığı tereyağı
1 adet orta boy soğan
2 adet haşlanmış patates
100 gram salam
1 adet yumurta sarısı
Yarım demet maydanoz
Üzerine:
Susam veya haşhaş
Haşlanmış patatesleri soyup, rendeleyelim. Salamı küçük küçük keselim. Soğanı küçük doğrayıp, çok az sıvı yağda hafifçe pembeleştirelim. Patates rendesi ve salamları, pembeleştirdiğimiz soğanı, kıyılmış yarım demet maydanozu, tuzu ve karabiberi karıştıralım. İlk yufkayı düz bir zemine serip, üzerine fırça yardımıyla eritilmiş tereyağı sürelim. Diğer yufkaların aralarına da tereyağı sürerek, ilk yufkanın üzerine yerleştirelim. Kat kat olan yufkaları, 8 eşit üçgen şeklinde keselim. Üçgenlerin geniş kenarına hazırladığımız içten bir miktar koyalım. Bir yanlarını çok hafif içe doğru döndürüp, gevşek bir rulo halinde saralım.Börekleri bir kevgire dizelim. Üzerine birkaç kez su dökelim. Suyu iyice süzüldükten sonra börekleri çok hafif yağlanmış bir tepsiye dizelim.
Tepsiyi buzluğa yerleştirelim. Buzlukta donana dek bekletelim.Buzluktan çıkardıktan sonra eritmeden üzerine yumurtanın sarısını bir fırça yardımıyla sürelim. Önceden ısınmış 230 dereceli fırında böreklerin altı üstü kızarana dek pişirelim
Yorum Gönder