Cappuccinolu Pasta

3 Eylül 2009 Perşembe0 yorum

Cappuccinolu Pasta

Malzemeler:

kek icin:

6 yumurta

150 gr seker

200 gr un haline getirilmis Badem

1 paket kabartma tozu

5 yemek kasigi un

50 gr kekun

2 yemek kasigi Cappuccino Tozu

25 gr damla çikolata

üzeri icin:

1 paket vanilyali Pudding tozu

1 yemek kasigi cappucino tozu

3 yemek kasigi seker

1 yemek kasigi hazır kahve

1/2 l süt

200 gr yumusak tereyag/margarin

2 yemek kasigi pudra sekeri

süslemek icin:

1 paket Milka yogurtlu cikolata

ve arzuya göre degisik cikolatalar

Yapilisi:

26cm'lik kek kalıbını yağlayın. Fırını 160C'ye ayarlayın. yumurtalari seker ile yaklasik 5 dakika köpükleşinceye dek mikser ile cirpin. Un, kekun, kabartma tozu, çekilmiş badem, cappuccinoyu ekleyip devam cirpin. cikolatayida ekleyip kasik ile karistirin. Yağlanmış pasta kalıbına döküp 160 derece ısıtılmış fırında pişirin. kekiniz pistikten sonra firindan alip sogumaya birakin.

sütden 4 yemek kasigini bir tabaga alip pudding tozu ve seker ile iyice karistirin. geri kalan sütü kahve tozu ile bir tencerede kaynamaya birakin. kaynayan sütü ocaktan alip pudding tozu ile karistirdiginiz sütlü sekeride icine ilave edip karistirarak tekrar bir iki ocagin üstünde kaynatip ocaktan alin. devamli cirparak sogutun. bir kabin icinde margarin yada tereyagini pudra sekeri ve cappuccino tozu ile kremlesinceye kadar cirpin ve tamamen sogumus olan Puddinginizide icine ilave edip özlesinceye dek düsük ayarda cirpin. keki servis tabagina alip etrafina kelepçeli kalıp koyup puddingli kremanizi üzerine döküp üzerini spatula ile düzlestirip 2-3 saat buzdolabinda bekletin. en son yogurtlu milka cikolatayi rende ile (patates soyucu kullandim) rendeleyip pastanin ortasina yerlestirip üzerini ayrica dörtgen cikolatalar ile süsledim. ve servise kadar buzdolabinda bekletin. pastayi keserken bicagi su ile islatip keserseniz kremanin bicaga yapismasini engellersiniz.

Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger