ÇERKEZ TAVUĞU

23 Eylül 2009 Çarşamba0 yorum

Zertyz4
Malzemeler:

  • 1 bütün tavuk (bir bütün tavuktan 10kisi belki daha fazlasi için bir salata elde edersin )
  • 2 dilim ekmek
  • 1 büyük baş soğan
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı dolusu biber salçası
  • 1 orta boy patates
  • 5-6 dis sarimsak (arzuya göre daha da fazla olabilir)
  • 1,5 su bardagi dövülmüs ceviz ( Zerin teyze normalden daha fazla koyuyormuş. Yaklaşık 3 su bardağı)
  • tuz, kişniş, kırmızı tozbiber

Yapılışı:

  1. Soğanı biber salçasıyla biraz kavur
  2. Tavuk parçalarını bütün halinde içine karıştır biraz bu şekilde de kavur bolca kaynar suyu kat ve bu şekilde etler pişene kadar pişir (içine sarımsak da atabilisin) soguduktan sonra etler sudan çıkarılıp didiklenir
  3. Bir bütün tavuk kullanıldıysa iki dilim ekmek içi tavuğu pişirdiğimiz suyla ıslatılır
  4. Bir haşlanmış patates ve ıslatılmış ekmek karıştırılır
  5. Ceviz, sarımsak, kişniş, tuz, ekmek, patates, karışımı robota konup karıştırılır(örnegin robota koydugu karsimin içine 2 su bardagi tavuk suyundan koyabilirsin, eger daha sivi bi salata istenirse suyundan azar azar istenilen kivama gelene dek eklenir,ama çerkez tavugunda malzemelerin ne birbirini çok siki tutan nede birbirinde kopusup ayrilan bi kivami vardir. eğer bu karışım çok koyu olursa et suyundan konularak kıvamı düşürülür)
  6. Bu karışım kaseye alınıp içine didiklenmiş tavuk etleri konur ve harmanlanır
  7. Üzerine biberli kızdırılmış yağ gezdirilir
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger