CEVİZLİ KURABİYE

23 Eylül 2009 Çarşamba0 yorum

Cevizli_kurabiye

Malzemeler:

  • 1 yumurta
  • 125g. margarin veya tereyağı (yumuşamış)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 25-30 adet ceviz içi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 2,5 - 3 su bardağı un

Yapılışı:

  1. Yumuşamış margarin ile pudra şekerini iyice ezin.
  2. Üzerine yumurta, vanilin, un ve kabartma tozunu ilave edip hamur yapın.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve üzerlerine birer ceviz koyun.
  4. 175°C’ye ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar (yaklaşık 20 – 30dk.) pişirin.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger