CİĞER KAVURMASI
Malzemeler:
1 kg dana ciğeri
- 1 adet büyük soğan(yada 2 orta boy soğan)
- 4 5 çorba kaşıgı sıvı yağ
- 1 çorba kaşıgı margarin yada tereyağ
- 1 çorba kaşığı sirke
- yarım çay bardağı sıcak su
- 1-2 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
- Ciğerin zarı ve sinirleri, temizlenip kesme şeker büyüklüğünde doğranır.(bu işlemi kasabınızda yapabilir).Soğuk su ile yıkanıp süzülür
- Tavaya sıvıyağ ve margarin konur.Ciğer ilave edilir.Sirke,tuz ilave edilip tavanın kapağı kapalı bir şekilde ciğer suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte kavrulur.
- Soğan piyazlık doğranır. Tavanın bir tarafına ciğerler çekilir ve boş kalan tarafa soğanlar konulur.Daha sonra ciğerler üzerine konur.Böylece tavada soğanlar altta ciğerler üstte olur.
- Sıcak su ilave edilir. Kapağı kapalı bir şekilde suyunu tekrar çekene kadar kavrulur.Sıcak olarak servis yapılır.
Yorum Gönder