CİĞER KAVURMASI

21 Eylül 2009 Pazartesi0 yorum

Dsc02627_1

CİĞER KAVURMASI

Malzemeler:

  • 1 kg dana ciğeri

  • 1 adet büyük soğan(yada 2 orta boy soğan)
  • 4 5 çorba kaşıgı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşıgı margarin yada tereyağ
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • yarım çay bardağı sıcak su
  • 1-2 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:

  1. Ciğerin zarı ve sinirleri, temizlenip kesme şeker büyüklüğünde doğranır.(bu işlemi kasabınızda yapabilir).Soğuk su ile yıkanıp süzülür
  2. Tavaya sıvıyağ ve margarin konur.Ciğer ilave edilir.Sirke,tuz ilave edilip tavanın kapağı kapalı bir şekilde ciğer suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte kavrulur.
  3. Soğan piyazlık doğranır. Tavanın bir tarafına ciğerler çekilir ve boş kalan tarafa soğanlar konulur.Daha sonra ciğerler üzerine konur.Böylece tavada soğanlar altta ciğerler üstte olur.
  4. Sıcak su ilave edilir. Kapağı kapalı bir şekilde suyunu tekrar çekene kadar kavrulur.Sıcak olarak servis yapılır.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger