Çikolata Soslu Muhallebi Tarifi

9 Eylül 2009 Çarşamba0 yorum

Malzemeler

4 Su bardağı süt

3 Çorba kaşığı mısır nişastası veya pirinç unu

2 Kahve fincanı tozşeker

1 Paket vanilya
1 Çay bardağı hazır çikolata sosu

Hazırlanışı

  • Tencereye mısır nişastasını veya pirinç ununu, tozşekeri ve sütü koyun.
  • Kaynayıncaya kadar karıştırın.
  • Ardından vanilyayı da ilave ederek pişirin.
  • Muhallebi kıvamına gelince, suyla ıslattığınız bir tepsiye bu karışımı boşaltıp soğumaya bırakın.
  • Soğumaya bıraktığınız tepsideki muhallebiyi dilimleyip servis tabağına alın.
  • Üzerine çikolata sosu gezdirip soğuk olarak servis yapın.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger