ÇİKOLATA SOSLU TULUMBA TATLISI

11 Eylül 2009 Cuma0 yorum

MALZEMELER:
- 5 Kahve fincanı su
- 5 Kahve fincanı un
- 4 Tane yumurta
- 1 Çorba kaşığı tereyağ
- Bir tutam tuz
- Kızartmak için sıvıyağ
ŞERBETİ İÇİN:
- 500 gr şeker
- 2 Su bardağı su
- Yarım limon suyu
ÜZERİ İÇİN:
- 1 Paket hazır çikolata sos
- Dövülmüş fındık.hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI:
- Bir tencereya şekeri ve suyu koyp kaynatınız.Kaynayınca Yarım limon suyunu sıkıp bir iki taşım daha kaynatıp ocaktan alın ve soğutun.
- Hamurunu hazırlamak için tereyağını ve suyu tencereye koyun kaynayınca unu azar azar ekleyin ve karıştırarak 5-6 dk pişirin.Ateşten alıp soğutun.Soğuyan hamura yumurtaları teker teker ekleyerek yedirin.elinizle iyice yoğurun pürüzsüz bir hal alıncaya kadar.Sıkma torbasına hamuru Doldurun.sıvı yağı hafif kızdırın sıkma torbasındaki hamurdan baş parmak büyüklüğündeYağa sıkın ve sallayarak kızartın.Kızaran tatlıları soğuk şerbete atın ve 5-6 dk bekletip servis tabağına alın.
-Başka bir tencerede çikolata sosunu hazırlayın ve soğuttuktan sonra tatlıların üzerine gezdirin.Dövülmüş fındık ve hindistan cevizi ekleyerek servis yapınız.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger